Karaktervolle muuraccenten

Van tien zullen negen mensen bij het binnentreden van een ruimte geen aandacht schenken aan de vorm of kleur van een vensterbank. Maar... dat ligt niet enkel aan de onoplettende bezoeker. Vaak houden we ons maar al te graag aan de standaardkleuren, passend bij de muur.

Ik vind de eerste reacties altijd leuk wanneer ik meteen accentkleuren aanduid op de kleurenkaart. Bedenkelijke blikken, waarbij de vraag "of ik er wel iets van ken?", op de lippen te lezen staat. Gelukkig komt dit altijd wel goed wanneer het totaalplaatje bij mekaar komt.

 

Door accentkleuren als duidelijke lijn te gebruiken, kan rust gebracht worden in het geheel. Maar het is niet enkel de kleur die telt. Er zijn verschillende andere mogelijkheden om het uitzicht van de vensterbank te beïnvloeden. Daarvan is de toplaag er één van. Deze kan voor een moderne, strakkere uitstraling, in een glanzende uitvoering geleverd worden; of in een matte uitvoering, waarmee een iets zachtere, meer landelijke uitstraling bekomen kan worden.

 

 

Een derde aspect is de structuur van de vensterbank. Veelal wordt het oppervlak volledig egaal gemaakt. Echter kan het ook wel eens leuk zijn om met ruwere materialen te werken en bijvoorbeeld te kiezen voor vensterbanken met een lichte hamerslag. 

Er zijn vele mogelijkheden en het is de moeite om ze eens door te nemen.

Keuze uit materialen

Kwarts

Een zeer sterk composiet-materiaal. Zeer kras- en vlekbestendig.

Natuursteen

Waarbij elke steen uniek is, waarmee een leuke sfeer kan bekomen worden.

Hout

Ruw, geschaafd of geschilderd, geeft dit type vensterbank steeds een ander effect.